Ανδρέας Γιαννουλόπουλος

Δρ Αγγειολογίας

Ιατρός Καρδιολόγος - Πνευμονολόγος. Συντονιστής του Πανεπιστημονικού Μετώπου της Χώρας και του Απόδημου Ελληνισμού. Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου για τις Γερμανικές Αποζημιώσεις.
Κώστας Γρίβας

Καθηγητής Σχολής Ευελπίδων

Αναπληρωτής Καθηγητής «Διεθνούς Γεωγραφίας και Συστημικής Γεωπολιτικής Ανάλυσης των Σύγχρονων Οπλικών Τεχνολογιών» στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων. Διδάσκει, επίσης, σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο θέματα γεωστρατηγικής και σύγχρονων στρατιωτικών τεχνολογιών στο Τμήμα Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ως επισκέπτης καθηγητής και διαλέκτης διδάσκει στη Σχολή Εθνικής Άμυνας, τη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας και τη Σχολή Διοίκησης και Επιτελών της Πολεμικής Αεροπορίας.
Δημήτρης Καραγιάννης

Καθηγητής Πανεπιστημίου Frederick Κύπρου

Παιδοψυχίατρος, Υπαρξιακός Συστημικός Ψυχοθεραπευτής ζευγαριών, ομάδας και οικογένειας. Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Frederick Λευκωσίας Κύπρου και επιστημονικός διευθυντής του Ψυχοθεραπευτικού και Εκπαιδευτικού Ινστιτούτου «ΑΝΤΙΣΤΙΞΗ», όπου εκπαιδεύονται ειδικοί της ψυχικής υγείας στην Ψυχοθεραπεία. Ιδρυτικό μέλος και πρώτος γενικός γραμματέας της Παιδοψυχιατρικής Εταιρείας Ελλάδος. Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Εταιρειών Συστημικής Θεραπείας και Θεραπείας Οικογένειας (ΕΘΟΣ). Ιδρυτικό μέλος και πρώην γενικός γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας Συστημικής Θεραπείας (ΕΛΕΣΥΘ). Ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Συστημικής Σκέψης και Ψυχοθεραπείας Οικογένειας (ΕΕΣΚΕΨΟ). Μέλος της European Family Therapy Association (EFTA). Διευθυντής του Κέντρου Παιδοψυχικής Υγιεινής από το 1986, το οποίο είναι μια σύγχρονη παιδοψυχιατρική μονάδα που έχει οργανωθεί στη βάση της συστημικής θεώρησης. Συγγραφέας των σημαντικών ψυχολογικών δοκιμίων: «Ρωγμές και Αγγίγματα», «Η αδικία που πληγώνει», «Έρωτας ή τίποτα» και «Αλλάζει ο άνθρωπος;».
Γιώργος Κασιμάτης

Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών

Ομότιμος Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου και Πολιτειολογίας στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Σπούδασε νομική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στα Πανεπιστήμια της Βέρνης και του Μονάχου, από όπου έλαβε και το διδακτορικό του δίπλωμα στο Συνταγματικό Δίκαιο και ειδικότερα στο αντικείμενο της κυβερνητικής λειτουργίας. Από 1981 έως 1988 ήταν διευθυντής του Νομικού Γραφείου του πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου και έβαλε τη σφραγίδα του σε σημαντικά ζητήματα, όπως η αναθεώρηση του Συντάγματος και η εθνικοποίηση τμήματος της εκκλησιαστικής περιουσίας. Υπήρξε, μεταξύ άλλων, ιδρυτής και διευθυντής του Ινστιτούτου Συνταγματικών Ερευνών, πρόεδρος του Ιονίου Πανεπιστημίου (1985-1990), πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (1997 - 1998), αντιπρόεδρος του.
Γιώργος Κοντογιώργης

Ομότιμος Καθηγητής πρ. Πρύτανης Παντείου Πανεπιστημίου

Ομότιμος Καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Πολιτικές Επιστήμες στο Παρίσι, όπου έγινε διδάκτορας (Doctorat d' Εtat). Χρημάτισε πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου, διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Κέντρου Επιστημονικών Ερευνών (CNRS) της Γαλλίας, επί πολλά χρόνια επισκέπτης καθηγητής του Ινστιτούτου Πολιτικών Επιστημών (IEP) του Παρισιού, τιτουλάριος της έδρας Franqui του Ελεύθερου Πανεπιστημίου των Βρυξελλών, μέλος του Ανωτάτου Συμβουλίου Ερευνών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου της Φλωρεντίας, εμπειρογνώμονας σε πανεπιστημιακά θέματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ιδρυτικό μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πολιτικής Επιστήμης (EPSNET), καθώς και της Ελληνικής Εταιρείας Πολιτικής Επιστήμης. Έχει διδάξει ως επισκέπτης καθηγητής σε πολλά ξένα πανεπιστήμια, ενώ έργα του έχουν δημοσιευθεί σε πολλές χώρες. Είναι μέλος του επιστημονικού συμβουλίου και καθηγητής στο Μάστερ Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Σιένας και αντεπιστέλλον μέλος της Διεθνούς Ακαδημίας του Πολιτισμού της Πορτογαλίας. Έχει γράψει 14 έργα και συμμετείχε σε 13 συλλογικά.
Ελένη Λαζαράτου

Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Παιδοψυχίατρος της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών

Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Παιδοψυχίατρος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, απ' όπου και αποφοίτησε. Ειδικεύτηκε στην Ψυχιατρική και στη συνέχεια στην Παιδοψυχιατρική στη Γαλλία (Πανεπιστήμιο Paris XIII, Καθηγ. S. Lebovici), όπου και παρέμεινε επί οκταετία, λαμβάνοντας θέσεις ευθύνης επιμελητού (Medecin Resident Etranger) στο Παιδοψυχιατρικό Κέντρο Alfred Binet, και βοηθού καθηγητού (Assistant Etranger) στο Πανεπιστήμιο Pierre et Marie Curie, Paris VI. Είναι υπεύθυνη της Υπηρεσίας Παιδιών και Εφήβων του Κέντρου Κοινοτικής Ψυχικής Υγιεινής Βύρωνα - Καισαριανής, που ανήκει στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο, στην Α' Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι μέλος ελληνικών και διεθνών Επιστημονικών Ενώσεων και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Association Europeene de Psychopathologie de l' Enfant et de l' Adolescent και συγγραφέας 6 βιβλίων και πολλών άρθρων, δημοσιευμένων σε επιστημονικά περιοδικά εσωτερικού και εξωτερικού.
Βασίλης Λαμπρινουδάκης

Ομότιμος Καθηγητής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών

Ομότιμος Καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Αντεπιστέλλον μέλος της Academie des Inscriptions et Belles-Lettres των Παρισίων και της Akademie der Wissen- schaften της Βιέννης. Έχει δημοσιεύσει 11 βιβλία, μονογραφίες και πολλά επιστημονικά άρθρα. Είναι συνεκδότης των διεθνών έργων αναφοράς Lexikon Iconographicum Mythologiae Classicae (LIMC) και Thesaurus Cultus et Rituum Antiquorum (ThesCRA). Στο πλαίσιο των μαθημάτων του Ε.Π. συνέγραψε το βιβλίο «Οδοιπορικό από την αρχαία ελληνική τέχνη στη σύγχρονη ζωή».
Ιωάννης Μάζης

Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών

Καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής Θεωρίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει δημοσιεύσει είκοσι μονογραφίες (μεταξύ αυτών «Γεωπολιτική Θεωρία και Πράξη», «Θεωρία Διεθνών Σχέσεων και Γεωπολιτική στο Νεοθετικιστικό πλαίσιο», «Γεωπολιτική των Υδάτων στη Μέση Ανατολή», «Γεωπολιτική και Γεωστρατηγικές της Συριακής Κρίσεως», «Αραβικές Εξεγέρσεις») και πλήθος μελετών και επιστημονικών άρθρων. Είναι Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Γεωπολιτική Ανάλυση, Γεωστρατηγική Σύνθεση και Σπουδές Άμυνας και Διεθνούς Ασφάλειας» και του Εργαστηρίου Γεωπολιτισμικών Αναλύσεων Μέσης Ανατολής-Τουρκίας του Τμήματος Τουρκικών Σπουδών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Επίσης, είναι διευθυντής της επώνυμης Έδρας Γεωπολιτικής «ΗΡΟΔΟΤΟΣ» του ελληνικού ΓΕΕΘΑ. Έχει διδάξει σε πολλά ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια και υπήρξε εισηγητής, συνεργάτης και μέλος ευρωπαϊκών ινστιτούτων. Διδάσκει στις μεταπτυχιακές Σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων και της Ελληνικής Αστυνομίας.
Χρίστος Στεργ. Μπελλές

Δρ Ιστορίας - Πρόεδρος Δ. Ε. Ελεύθερου Πανεπιστημίου «Ιωνία»

Δρ Ιστορίας, Πρόεδρος Διοικούσας Επιτροπής Διεθνούς Κέντρου Παιδείας και Πολιτισμού «ΙΩΝΙΑ» και Πρόεδρος του Ελεύθερου Πανεπιστημίου «Ιωνία».
Φίλιππος Νικολόπουλος

Επίκουρος Καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου

Επίκουρος καθηγητής Κοινωνιολογίας στο Παν/μιο της Κρήτης. Έχει διατελέσει, επίσης, επισκέπτης - ερευνητής στα Παν/μια Harward, Yale, Oxford και London School of Economics και επισκέπτης καθηγητής στη σχολή Κοινωνιολογίας του Παν/μίου Λομονόσωφ της Μόσχας. Από το 1994 εκλέγεται μέλος του Διευθυντικού Συμβουλίου της Επιτροπής Ερευνών επί της Κοινωνιοκυβερνητικής της Διεθνούς Κοινωνιολογικής Εταιρείας. Έχει γράψει βιβλία και δοκίμια κοινωνιολογικού, φιλοσοφικού και πολιτικού περιεχομένου και είναι τακτικός συνεργάτης επιστημονικών περιοδικών και εφημερίδων, καθώς και Διευθύνων Σύμβουλος του Διεθνούς Κέντρου Ιστορικών, Κοινωνικών και Πολιτικών Ερευνών (ΔΙΚΙΠΟΚΕ).